22.10.2021

MIKSI MYÖS PROJEKTI / TYÖASUNNON LAATU ON ERITTÄIN TÄRKEÄ

Monien asiantuntijoiden työ tapahtuu projekteissa vieraalla paikkakunnalla. Asumisen laatu on erittäin tärkeä elinvoiman ja virkeyden säilymiselle ja sitä kautta työhön motivoitumiselle ja työn tuottavuudelle ja välillisesti jopa omalle urakehitykselle.

Fiksut yritykset järjestävät henkilöstölleen laadullisesti hyvät asunnot, joissa voi parhaimmalla mahdollisella tavalla virkistyä ja levätä.

Ongelmana on, että hyvin harvassa on se täsmällinen tieto, millä keinoin asunto saadaan oikein mukavaksi ja terveysvaikutteiseksi.

Yhtiön perustaja, ennaltaehkäisevän terveyden asiantuntija ja terveyskeksijä Veli-Jussi Jalkanen (VJJ) selostaa Comfort Homes asuntoihin tehtyjä erikoisparannuksia terveyden ja energisyyden lisäämiseksi:

Tärkein asuinterveystekijä on uni. Sen saamiseksi asunnoissa on tehtävissä seuraavaa:

  • Ikkunoissa pitää olla hotelleista tutut täysin pimentävät pimennysverhot, sillä yli puolet vuodesta liika valo aamu- tai ilta auringosta (tai katuvaloista) valaisee makuuhuonetta nukkuma-aikaan ja siten tutkitusti häiritsee aivojen lepäämistä ja puhdistumista.
  • Unta häiritsee myös huonosti tunnettu ja mahdollinen maasäteilylinja sängyn poikki, joka aivan varmasti häiritsee unta ja pahimmillaan sairastuttaa ihmisen.
  • Yksin nukuttavat sängyt on oltava mukavan leveät (120 cm) jolloin asennon hakeminen on helpompaa ja siksi uni tutkitusti syvempää.
  • Asunnot on kaikki valittu hiljaisten katujen varsilta, joten liikennemelua ei tule asuntoihin ollenkaan.
  • Sängyissä on terveyskeksijä VJJ:n kehittämä superhyvä tyynyjärjestelmä, jossa tyynyt on suunniteltu korkeussädettäviksi, ne ovat koko patjan levyiset, niillä ei voi painaa aivoille kriittistä kaulan verisuonia.
  • Comfort Homesin (CH) asunnoissa kaikista näistä asioista on huolehdittu täysin. Unen laadusta näin huolehtiminen, voi merkitä henkilön tuottavuusvaikutuksessa kymmeniä prosentteja eli rahaksi muutettuna tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia jo kuukaudessa riippuen tehtävistä.

Istumisen laatu eli ryhti ja istuimen tuenta on tärkeää selän ja tukirangan terveydelle.

  • Tavallisesti asunnoissa olevat kalusteet eivät ylläpidä hyvää ryhtiä. Näin selkä rasittuu lisää monesti huonolaatuisen työistumisen lisäksi.
  • Comfort Homesin asunnoissa on tietolaitteilla toimimiseen laadukas satulatuoli ja pika-korkeussäädettävä pöytä kaikille asukkaille sekä mukava ja hyvää ryhtiä ylläpitävä TV-/ lepo-/ lukutuoli.
  • Asunnoissa olevia säkkituoleja voi käyttää lepotuolin edessä jalkapallina tai istua tai loikoilla niissä rennosti missä asennossa vaan, niiden muovautuessa tukemaan kaikkia mahdollisia asentoja.

Tarvitsemme hyvään terveyteen ja energisyyteen 24 eri ravinnetta, jotka valmistavat kehossa n. 3500 erilaista tärkeää biokemiallista ainetta joka päivä.
Nykyravinto on valitettavasti köyhtynyttä verrattuna optimiin, koska ruoka tulee vanhoilta ja köyhtyneiltä pelloilta tai kasvihuoneista, joissa kasvit eivät saa ollenkaan hivenravinteita. Kaupan ruoka on yleensä myös monta päivää tai viikkoja vanhaa ja suuri osa siitä on prosessoitua ja siten köyhdytettyä. Nykyajalle tyyppiset ravinnepuutteet heikentävät terveyttä, energisyyttä ja suorituskykyä.

Comfort Homesin palveluun kuuluu tärkeitä lisäravinteita omistajan kehittämän ja jo monia vuosia hänen yrityksissään käytössä olleen ja erittäin tehokkaasti toimineen terveysohjelman mukaan. Esim. kotieläintuotantoa ei voisi ajatellakaan ilman lisäravinteita, jotka pitävät eläimet terveempinä ja paremmin kasvavina.  CH:n lisäravinteilla (erik. D-vitamiini) nostetaan asukkaan vastustuskykyä niin, että virustauteihin sairastuminen tulee paljon epätodennäköisemmäksi ja muillakin ravinteilla lisätään terveyttä niin, että sairaslomat tulevat varmasti jäämään vähemmiksi.
CH:n palveluihin kuuluu myös keittiössä tarjolla oleva ja sinne täydentyvä erittäin terveysvaikutteinen suomalainen yrttisekoitus, jota kannattaa käyttää ruuassa aina mausteena sekä teenä niin, että yön läpi hauduttaa rauhassa yrttiteepannua ja aamulla laittaa sen termospulloon päivän mittaan virkistystä antamaan.

Terveellisen ruuan tarvetta palvelevat CH:n keittiöissä olevat nopea liesi ja tehosekoitin, jolla voi valmistaa nopeita ja herkullisia aamu- tai välipala-aterioita hedelmistä, siemenistä, marjoista ja pähkinöistä.

CH:n keittiöihin on tulossa myös vinkkikansio terveellisen ruuan tekemiseksi 6 kielellä.